Canelles climbing, Cataluña, Spain.

Klemen v Roc Galliner, Canelles.
Roc dels Collars.
Klemen v zelo težki smeri, verjetno še projetk, 45 metrov vidoka.
Plate , ki so zelo zanimive in  zelo težkimi smermi.
Roc Galliner.
parkirišče in  urejanje robe za v steno.
6b-220 m v Roc dels Collars.
Canelles

Dolina reke Segre je zelo dolga in mestoma tudi kar precej široka. Kar nekaj sten se nahaja v bližini plezališča Oliana, in to zelo kvalitetnih sten, ki so sicer nepopularne zaradi dolgih dostopov ali pa ni največ 9-k na Svetu.
Ko se voziš iz Oliane v smeri Andorre, po približno 10 km se zavije desno proti Perlesu, po dveh kilometrih pa takoj levo v vasico Canelles, od tu še 2 km po dobrem makadamu in se parkira (P) pred rampo.
Zagledaš se po dolini, kjer so same stene. Takoj na začetku se zazreš v steno Collars, kjer se lahko naplezaš od platastih 6-ic do 7c, 250 metrov dolgih in lepo navrtanih smeri.
Nato si sledijo različni punklji, stolpi s starimi smermi in tudi stene s plezališči, po nekod pa tudi 500 metrske lažje smeri v steni Nareida, bolj natančno Tossal de Balinyo.
Čisto na koncu doline pa se nahaja ¨D grota˝- Roc Galliner s 40 metrskim previsom s kapniki ter platami iz obeh strani. V plezališču je približno 30 smeri, težavnosti od 6c-9?, obrnjeno na vse stran neba in sonce se premika tako, da cel dan lahko plezaš v senci, zaradi velikega previsa seveda. Vedno piha veter v steni, tako da ni bilo vroče kot so naju posvarili, preden se podava na avanturo. Kar se tiče plezanja lahko kaj Klemen več pove, saj je bilo plezališče naravnost zanj, jaz pa po dveh urah dostopa sem se samo malce sončila in se ukvarjala z đoserjem.
Dostop je malce tricky, saj te zaveda cesta, ki gre v levo. Mi se moramo držati desno in priti do naslednje vasice Cal Penya, kjer stoji velik možic od tu nato slediš možicem proti groti. Vse skupaj je potem 1 uro in pol dostopa od avta. Kar se tiče dostopa lahko natančneje razloživa, ko boste tukaj.
V dolini Canelles se sigurno še vrneva.

Komentarji