Vršič photo shooting in plezanje


Panorama iz vrha Vršič.

Izlet na Vršič je bila ideja prejšnjega vikenda in sva se podala obiskati naš najvišje ležeči prelaz v Sloveniji, ki leži na višini 1611metrov. Od tam pa se vzpenjaš v naše najbolj strme in prečudovite gore. Prelepa vremenska napoved za vikend je bila naravnost za izkoristit za sobotno pohajanje po hribih in plezanja po stenah. Čez dan je živo srebro kazalo 15 stopinj nad ničlo, sončna pobočja in stene pa so naju prijetno grela. 
Jezero jasna
Na izlet sva se podala v petek iz Ljubljane proti Vršiču, kjer sva se na poti ustavila pri jezeru Jasna, nato na prelaz Vršič, kjer sva fotkala vzhod, plezala popoldne v plezališču Vršič ter se nato spustila na drugo stran in se odpeljala v Osp. Fotkanje vzhoda na Vršiču je bilo zabavno in poučno, saj sem ugotovila, da sva zamudila rumene macesne in položaj sonca nisem ravno vedela, ker me že več kot pet let ni bilo tukaj. In ko sva se vozila proti prelazu, nisem  mogla verjet svojim očem, da je cesta še vedno ista z velikimi luknjami kot pred leti. Ubogi kolesarji, sem si mislila.
Po rdečkastem sončnem vzhodu je bilo časa na pretek in po dopoldanskem zajtrku sva se napotila proti plezališču Vršič, ki se nahaja tik prod prelazom na Trentarski strani. Sonce v steno posije okoli 10.ure in vse tja do tretje popoldne te prijetno greje. prste in druge okončine ogreješ po hrapavi platasti steni. prijetno s koristnim izkoristiš del dneva ter se podaš v dolino, in sicer pot naju je vodila proti primorski, v Osp.
17.ovinek, Šraufov ovinek.
Vzhod sonca in pogled proti Gorenjsko.







plezališče Vršič.
Mangart na levi.



Komentarji